Kategorija proizvoda

Контактирајте нас

Схандонг Ренфенг Специал Материалс Цо, Лтд

Адд: Но.1 Ренфенг пута, Кифенг, Хуантаи, Зибо, Шандонг, Кина 256407

Тел: 86-533-8690983 / 8688836

Факс: 86-533-8690158

Е-маил: зпф@сдренфенг.цом

взи@сдренфенг.цом

Веб: ввв.сдренфенг.цом/ЕИндек.асп

Принцип и одржавање филтера горива

- Jul 21, 2017 -

Принцип и одржавање филтера за гориво

Низ филтера филтера горива је на линији између пумпе за гориво и улазног прикључка кућишта гаса. Улога Фуел Филтер Медиа-а је да садржи гориво у жељезном оксиду, прашини и осталим чврстим остацима уклоњеним како би спречио утикач горива (нарочито млазницу), смањио механичко хабање, како би се обезбедио стабилан рад мотора како би се побољшала поузданост. Структура горионика је алуминијумска шкољка и држач од нехрђајућег челика, у држачу са компонентама филтер папира високе ефикасности, филтер папира у облику хризантема у циљу повећања подручја протока.

Филтер за избацивање се не може користити са филтером карбуратора. Због тога што филтер ЕФИ често издржава притисак од 200-300 кПа, тако да је јачина притиска филтера обично потребна да достигне 500 кПа изнад, док филтер карбуратора није потребан за постизање таквог високог притиска. Филтарски филтер мора бити замењен сваких тридесет хиљада километара. Уколико је садржај нечистоће горива велики, путна удаљеност треба смањити према томе. Стријела на кућишту филтера за филтер горива означава правац протока горива, а када је филтер уграђен, није дозвољено никакво испирање. Чак и ако је у флип стању у кратком времену, мора се заменити одржавањем положаја ваздушног филтера ваздушног филтра у дијелу мотора на десној страни (тј. Десни предњи точак изнад положаја, са руком дебела мекана гума прикључено црево Пластична кутија црног квадрата је). Метод рушења је врло једноставан (дизајн је да се узме у обзир погодност власника често чисти рушење, општи модели неће користити причвршћени вијак): нежно обришите правац задње стране метала Катз, цела празна кутија се може искључити, уклонити филтер може се очистити. Може бити повезан са руком густог гуменог црева, са шрафцигерском картицом, уклонити конзерву; наишли су на друге препреке, пажљиво уклоњени. Ако немате искуства, најбоље је да вас замолите да вратите ваздушни филтер у зависности од коришћења окружења свака три месеца или после одељака за прашину и прашину на даљину, очистите. Уклоните филтер за ваздух из прашине, удари га са ваздушном млазницом под високим притиском (пазите да не будете превише близу или користите бициклистичку пумпу или са меканом четком). И пукните кутију за уношење ваздуха. Ваздушни филтер не треба опрати; кутија за унос не би требало да оставља воду; преостали стари ваздушни филтер мора се временом заменити. Демолиција мора запамтити процес, инсталација би требало бити врло глатка, ако не звони истинито, требала би утврдити разлоге за наставак, без употребе бруте силе. Ако сте заиста неизвесни, не можете да инсталирате филтер, све док се кутија од комада поквари назад на поклопац, назад на цев, погон за поправку постројења неће бити проблем.

Одржавање мотора са унутрашњим сагоревањем нафте у процесу, прашини, остатку метала, угљенику и осталим механичким нечисточима наставиће се мешати у уље, док ће ваздух и сагоревање уља на оксидацији уља, уља постепено стварати гуму, Механичке нечистоће и колоидно мешање ће такође формирати муљ, што не само да убрзава хабање покретних делова, већ и лако изазвати блокаду уља. Да би се обезбедило чишћење уља, мотор је опремљен филтером за уље у систему за подмазивање. Тренутно, већина аутомобила користи филтер за уље на спин, који је филтер за једнократну употребу који се не може уклонити. Када мењање уља мора бити замењено када је уље филтер, иначе ће утицати на квалитет мазива. Одржавање одабира уља Опште уље састоји се од базног уља и адитива у два дела. Већина базног уља је минерално уље, адитиви су метални детерџенти, антиоксиданти, инхибитори рђе, безпепељиви дисперзанти и побољшачи индекса вискозности. Додавање неких посебних хемикалија уље може побољшати квалитет уља, не само да смањује хабање и хабање мотора како би продужио живот машине, тако да је клип и комора за сагоревање чисто, уље за подмазивање и фини филтер на тишини мање, и може уштедјети гориво за замјену кориштења километраже нафте, општи период размјене уља до 10.000 км или више. Уопштено говорећи, бензински мотор високе брзине и ниског оптерећења, ниског притиска подмазивања, брзине дизел мотора смањује оптерећење, високог притиска подмазивања, два захтева различитих перформанси уља, тако да мотор такође зависи од типа мотора и два различита, Бензинско моторно уље, а друго зове дизел моторно уље, ова два не могу се мешати. Што се тиче тржишта, бензински мотор може се користити и за уље за опће намјене дизел мотора, његову перформансу како би се задовољила два типа преклапања нивоа моторног уља, такође је означио важећи распон нивоа уља и не може се примијенити на све аутомобиле .


Related Products