Kategorija proizvoda

Контактирајте нас

Схандонг Ренфенг Специал Материалс Цо, Лтд

Адд: Но.1 Ренфенг пута, Кифенг, Хуантаи, Зибо, Шандонг, Кина 256407

Тел: 86-533-8690983 / 8688836

Факс: 86-533-8690158

Е-маил: зпф@сдренфенг.цом

взи@сдренфенг.цом

Веб: ввв.сдренфенг.цом/ЕИндек.асп

Kako koristiti filter papir hemije eksperimente

- Oct 09, 2015 -

Spoljne strane filter papir pored filtriranja, često se koristi u drugim eksperimentima, kao što su kerozin za filter usisne hartiji kalijum, natrijum, koristite filter papir kao nosilac plamena reakcije, koristeći filter papira, kaširane ćelija eksperimente, Poprskaj reakcija boju sa filter papir, i tako dalje. Nekoliko inovativnih, predstavnik primeri navode na sledeći način:


1, reakcija između natrijuma i vode


1.1 operacija


Uzmu Petrijevu posudu, u 1/2 volumena vode, dodajte nekoliko kapi rastvora Fenolftalein, pažljivo Iseci cirkularna filter papir proknjižene na takvu podlogu, koristite pincetu da se Bin veličine zrna soli metala, nakon uklanjanja goriva je stavljen na mokar filter papir i pokriti veliku posudu. Jer natrijum na filter papir ne zna da pliva, njihova reakcija je lako da se akumuliraju, natrijum može videti na filter papiru stopile u loptu, i nakon što je kratak trenutak, i daj na semaforu plamen i proizvodi dosta belog dima (proizvod je svetlo žuta natrijum peroksid, kada Bela je stvarni posmatranje dim je boje), nijanse crvene filtrirati pod vodom.


1.2 detalje


(1) filtera mogu biti uronjeni u vodu, da pluta na vodi ili natrijum ne izgori.


(2) kalijum metalne reaguje sa vodom takođe možete da koristite ove metode.


(3) na mokar filter papir reakcija natrijuma i bez natrijuma čestice plivale fenomen nepobitnih i prskanja, ukazujući da su promene u uslovima reakciju izazivaju fenomena promena.


(4) eksperiment ima tu prednost: fenomeni u reakciji između natrijuma i vode ne vidim samo, ali takođe možete posmatrati fenomen eksperiment natrijum zapaljeni u vazduh eksperimentalno povećao sigurnost i bez zagađenja.


Related Products