Kategorija proizvoda

Контактирајте нас

Схандонг Ренфенг Специал Материалс Цо, Лтд

Адд: Но.1 Ренфенг пута, Кифенг, Хуантаи, Зибо, Шандонг, Кина 256407

Тел: 86-533-8690983 / 8688836

Факс: 86-533-8690158

Е-маил: зпф@сдренфенг.цом

взи@сдренфенг.цом

Веб: ввв.сдренфенг.цом/ЕИндек.асп

Svaki medij za filtraciju ima svrhu

- Jan 01, 2016 -

Postoji osam glavnih materijala kategorija za medije za filtriranje: keramike, filter AIDS-a, od obiиne nonwoven tkanine, membrane, izmislila metali, porozne plastike i postavili mokra vlakna. Pored toga, postoje drugi tipovi i mnoge varijante ovih osam glavnih kategorija.

Postoji osam glavnih materijala kategorija za medije za filtriranje: keramike, filter AIDS-a, od obiиne nonwoven tkanine, membrane, izmislila metali, porozne plastike i postavili mokra vlakna. Pored toga, postoje drugi tipovi i mnoge varijante ovih osam glavnih kategorija. Na listi je praktično beskrajnu, uključujući novih ulazaka u poslednjih nekoliko godina kao nanofiber mreћe, koju mnogi možda smatraju Potkategorija nonwoven tkanine.

Nema dva filtera tipovi su napravljene na istu opremu za proizvodnju. Na primer, nonwoven tkanine mogu biti proizvedena u membrani proizvodne linije. Filter protiv AIDS-a izradjuju se koristi u potpuno drugu kategoriju materijala i procesa nego tkani medija, kao što je od obiиne tkanine, i tako dalje. Filter medijske kompanije imaju tendenciju da su specijalizovani za jedan ili dva različita tipa filtera medijuma i retko snabdevaju tri ili više tipova. Većina imaju tendenciju da se koncentrišu na jednu kategoriju medija, da li monožicani istkane tkanine, membrane, metale kao što su tkani žičanog platna, ili filtrirajte AIDS-a, da citirate nekoliko. Trošak za proizvodnju opreme za proizvodnju svaki medij je skupo i varijacije medija konstrukcija su tako brojne, kompanija specijalizovana za hvatanje dovoljno volumena da u potpunosti iskoriste svoju opremu.


Donekle sličnoj situaciji postoji sa proizvođačima Filtracija uređaja i opreme. Filter proizvođači imaju tendenciju da ponudim ograničen broj tipova filtera, na primer, RO/Uf-a membrana filtera modul proizvođača retko i prodajem microporous membranu patrone i porozne plastike producenti ne pravi metalne filtere iz žičanog platna. Kompanije koji proizvode mokar seks medija iz celuloze ili sintetičkih vlakana, retko daju drugim medijima. Ako se to dogodi, to je najčešće iz drugog divizije na nekoj drugoj lokaciji.


Svaki medij ima različitih funkcionalnih sposobnosti i svojstva. Filteri napravljen od metala ili keramike su kruti i koriste u visokog pritiska aplikacije, kao što za polimer Filtracija ili gde je razreрivaи je prisutan. Primer bi dizel filtere auspuh ili visoko-temperaturni okruženjima. Oni su skoro uvek sposoban biti očišćena i ponovo koristiti. Uz neke izuzetke nonwoven tkanina medija koji se koriste na umerenim temperaturama, imaju neku dubinu da zarobi i drži solidno čestica, a obično koriste samo jednom u aplikacijama gde se potom odlaže filter. Određeni izuzeci su baghouse filteri i prah kolekciju patrone, čiji je cilj da budem deo velike sisteme, omogućavajući za čišćenje-situ nazad-puls. Microporous membrane su neki najskuplji filter medija i uvek smatrao gde je to potrebno, kao što u medicinske, farmaceutske ili poluprovodnik industriji izuzetno dobro za filtriranje. Filtere iz microporous membrane se uglavnom koriste za uklanjanje bakterija dok obrnute osmoze membrana možete da uklonite soli i monovalent Jona iz morske vode. Ultrafiltration membrana je rasprostranjena da očisti rešenja u prerade hrane.


Mokar seks uzorak medija bio oslonac u transport filtere za ulje ulje i motor-ulaz zraka filtere za mnogo godina. Celuloza je sposoban izdržati životnu sredinu ispod haube automobile i kamione i relativno jeftini. Mediji postavili mokra od fiberglasa nalazi se u visokog pritiska hidrauličke Filtracija, jer staklena vlakna su non-s kompresijom i pružaju odličan blato-holding kapaciteta. Fiberglas vlakna može se napraviti sasvim dobro, čak i pod-mikrona u prečniku, i je materijal po izboru za HEPA filtere za čistim prostorijama, coalescing medija i određene laboratorijske filtere.


Od obiиne istkane tkanine (mislim da: filamenata kao ribolov liniju ili "-trimer za travu" kabl) su izmiљljena za upotrebu kao površinski filteri, kao što je žičanog platna. Oboje su istkani od niti veoma dobro prečnik ili prediva od 20 mikrona do 1 000 mikrona u prečniku da zadovolji veoma širok spektar aplikacija od vrhunskih krv i oftalmiиna fluida naboranih filtere da mulja dewatering pojaseva u mnogim opštinskih postrojenja. Porozne plastike filtracioni mediji se sastoje od dobro plastične prah oblikovati u porozne krutim oblicima, često koristeći hydrophobic polimeri. Ovi filteri se koriste u medicinske uređaje, automobilski lampu sklopove i baterija ventile. U poslednjih nekoliko godina porozne plastike su oblikovati u membranu tuba podržava za upotrebu u otpadnih voda ili naboranih bazen i spa filtere.


Očigledno, jedan porozni medij se ne uklapa u sve potrebe kada je u pitanju za filtriranje.

Related Products